… a pizsit cicanacira cseréltem!

… a pizsit cicanacira cseréltem!

…  egész nyugodtan, aki nem ismer, de aki ismer és utál az is gondolhatja, hogy miközben a gyereke lázasan fekszik otthon, én a felszínes Anya (Anya e egyáltalán az ilyen) csak arra tudok gondolni hogy még arra se volt időm és lehetőségem hogy rendesen felöltözzek!!

De bizony gondolok!

Sőt! Tovább megyek! Nem csak felöltözni szeretek szépen, én még bizony sminkelni is szoktam! #fujszegyelldelmagad

Szóval igen! Reggeli ébredés, és bizony volt hogy 11kor cseréltem a pizsinacit… Nem akarmire!! Cicanacira. De nem olyanra… Nem olyanra amit felveszel egy bokacsizmával, egy jófajta pulcsival és már indulhatsz is! Nem, ez, nem az a kategória!

Sokszor voltunk Anyukámnál , mert betegen Anyánál a legjobb, de az alkalom itt sem kívánt más outfittet!

Életemben először voltam ennyit egyhúzamban cicanadragban, smink nélkül!!

Mit is mondhatnék?

Lélekölő!

Az enyémet legalábbis majdnem kinyírta! Az érzés, mikor este 9kor hullafáradtan a mindenféle foltokkal teli cicanacidat lecseréled egy hasonlatos pizsinacira … Felbecsülhetetlen ! Minden másra ott a MasterCard !

Persze, nézzük a jó oldalát!

A mosás gyorsan megy, nem kell annyit válogatni a színek meg minták közt, iszonyú kényelmes, reggel nem kell a sminkeléssel este pedig a smink lemosással foglalatoskodni, a gyerek leeszi, lehányja, leönti- legalább nem sajnálod! …..

fuuuuuuuu de nem! Soha nem tudtam praktikumból öltözködni! Nem megy! …. Nő vagyok! Köszönöm! És jó hogy az vagyok! De ehhez bizony mi is kellünk!

Nem foghatjuk a gyerekre! Nem tehetjük! Nem mondhatjuk mindig hogy a gyerek mellett nincs időm… Nincs időm felöltözni, nincs időm ruhát venni, nincs időm fodrászhoz menni!

Tudom hogy nehéz! Hiszen nekem is van 2! Ráadásul jelenleg 2 pici! De “akkorisvanidőm”! Mert én is itt vagyok! És még maradok is! Nem csak Anya, hanem Nő is!

Persze azokhoz szólok, akiket ez zavar, akik ha napközben belenéznek a tükörbe és nem azt látják akit szeretnének… Nem azt akik voltak a gyerek vagy gyerekek előtt!

Tessék felvállalni a szomszéd néni előtt is, hogy Neked igen, ma is volt időd 3 percben alapozót kenni az arcodra, és a gyerek nem szenvedett ebben semmilyen hátrányt, nem állt meg a fejlődésben , sőt meg fizikális bántódása sem esett !

De magaddal is számolj el! Számolj fel a lelkiismeretfurdalással , hogy miközben az aznapi ruhádat válogatod, nem arra fogsz gondolni h inkább most is mennyivel jobb lenne Neki ha inkább építőkockáznál a szőnyegen…

Mert attól hogy Anyák lettünk nem halt meg a Nő bennünk…. !!!

Én hogyan csinálom?

Sminkelni a legegyszerűbb ! Tartsd a smink cuccokat egy olyan kosárban, dobozban, tárolóban , bármiben amit nem sajnálsz és amit oda tudsz adni a gyereknek! Ez akkor működik igazán jól ha a baba már ül! Nekem mind a 2 gyerekem nagyon szeret a sminkes kosaramban kotorászni, most hogy ketten vannak, irtó cukik! Lázár magyarázza Lottinak (sminkmester lesz) hogy mi mire való! A nagyobbat már bele tudod vonni! Tegye fel ő ecsettel a púdert… Én rúzsozni is szoktam hagyni! Imádja! A szempillspirállal még nem mertem próbálkozni 😀

image

Amikor meg ruhát választok akkor jöhetnek a kiegészítők! Láncok, karkötők, órák, fülbevalók … Itt már van hogy elfogy a türelem, szóval sok idő ilyenkor sem marad, de mégis több mint enélkül.

Tegyetek Magatokért, minden nap egy kicsit!

Mindenkinek nagy ölelés!

Tímea