Img 9221

Dzseki az őszben

Az őszt azért szeretem igazán, mert szerintem nincs még egy évszak ami ennyire változatos tud lenni – legalábbis ami az öltözködést illeti. Rétegezhetünk, valamint ilyenkor viselhetjük a legtöbb kiegészítőt – gondolok itt a sálakra, kesztyűkre, kalapokra – a különböző harisnyákról , zoknikról nem is beszélve.

Talán nem állítok valótlant ha azt mondom, 10-ből 9 nőnek biztos van egy bőr vagy egy bőr hatású rövid dzsekije a szekrényben. Akár egy motoros fazon, akár egy nőiesebb vonalvezetésű darabja. Ezért is döntöttem úgy, hogy ennek a bejegyzésnek ez a csodás ruhadarab lesz a főszereplője.

Olyannyira ez a főszereplő, hogy se a nadrágot, se a pólót, se a táskát nem cseréltem le. Nem véletlenül.

Van egy tejeskávé árnyalatú dzsekim, imádom a fazonját, még a Zorában vettem pár éve.

Aztán tavaly ősszel találtam egy hosszú mellényt, ami színében teljesen passzol hozzá, így ezzel rengeteget viselem, de nem ez az egyetlen amivel párosítom.

Máris mutatom a variációkat…

Vedd alá !

Imádok rétegezni, nagyon sok dolgot lehet ilyenkor kipróbálni. Így jött az ötlet hogy megpróbáljam egyszer a farmerdzsekimet a bőr alá venni. Ez csak akkor tud jól működni ha a farmer egy szűkebb fazon, különben nem fogod tudni alávenni, kényelmetlen lesz a viselése. Itt a mellényt is felvettem a dzsekire, de ez teljesen jól működött volna anélkül is. Amúgy is szeretem a barnát a kékkel, itt is látszik milyen szépen hat egymásra a két szín.

img_6805

Még mindig úgy veszem észre hogy sokan nem tudják mi a helyzet azzal, ha a “felső” réteg rövidebb mint az “alsó”?! Ez egy nagyon trendi viselet manapság, ne féljetek tőle, ha emlékeztek a múlt heti bejyegszésre, ott is volt egy ing ami kilógott a blézer alól. Fiatalos, friss, lendületes megjelenést ad.

img_6815

img_6814

img_6813

Vedd fölé!

Itt annyi történt, hogy a dzsekin rajta van a mellény… azért azt megemlíteném hogy ha nem egyforma a két darab, attól ez még müködhet. Nekem van egy ilyen mellényem csak fekete – fehér kockás. Azt is előszeretettel viselem a barna dzsekin.

img_6804

Szőrmegallérral…

img_6807

img_6808

… vagy hatalmas sállal.

Egyik mellénnyel, másik nélküle.

img_6811

img_6812

 

Majd végül… egy szőrmemelény a dzseki tetején.

img_6817

img_6816

Megint csak azt tudom tanácsolni hogy legyetek kreatívak, próbálkozzatok. Nézzétek meg mivan otthon a szekrényben, abból gazdálkodjatok. Szívesen fogadom a Ti képeiteket is egy olyan szettről, amit esetleg a bejegyzés ihletett.

Ölelés:

Tímea