LBT Matiné Kép

LBT Matiné

LBT Matiné, ahol nincs vetítés

Kevesebb mint 1 hónap múlva egy régi de mégis új eseménnyel várlak Titeket. Mivel ez az év arról szól hogy elkezdtem magamat és a munkámat a lehető legkomolyabban venni, új helyszínnel vár a régi ruha csere partyk hangulata. És pontosan ez az ami marad. A hangulat. Szeretnék egy olyan közösséget kovácsolni, akik bizalmasan tudják eladni és venni a megunt de teljesen jó állapotban lévő ruháikat. A legtöbben esünk abba a hibába hogy megvesszük, de mégsem szeretjük. Vagy mire hazaérünk ráébredünk hogy mégsem a miénk. Egyre jobban hiszek abban hogy a fast fashion (H&M,Bershka,Zara,Stradivarius stb.) akik megpróbálnak minket nap mint nap kiszolgálni, nem tesz a környezetünknek a legjobbat. Erről bővebben fogok majd írni Nektek, ez egy igen bonyolult és kényes téma. Egy ilyen eseménnyel bizony nagyon is védeni tudjuk a bolygót amin élünk.

Az első ilyen ruha csere talán 2010-ben volt. 10en gyűltünk össze, szinte mind barátok. Aztán volt hogy a Zsolnay Negyedben voltunk közel 30 eladóval és rengeteg vevővel. Az aranyközépút lenne a cél. Nem túl nagy de nem is túl kicsi. Voltak kisebb nagyobb szünetek, mert mindig azt éreztem hogy minden résztvevőnek meg akarok felelni. Rájöttem hogy ezt el kell engednem. Ahogy egy színházi darab sem fog mindenkinek tetszeni, ez sem fog feltétlenül. Mindenki más-más elvásárokkal érkezik, én pedig elvárásoknak nem tudok és nem is szeretnék megfelelni. Csak azoknak amiket saját magamnak állítok fel.

Szeretném ezt az eseményt komolyan venni, de a szó legnemesebb értelmében lazán. Nem ígérhetem hogy egy fél havi fizetést összekeresel ha ide eljössz. Még csak azt sem hogy bármit eladsz. De megígérhetem hogy kimozdítalak a telefonod vagy éppen a géped mögül. Hogy a Férjem – Lánczos Sándor – isteni finom falatkái miatt már másnap legszívesebben visszajönnél. Tervezem hogy minden alkalommal, az est utolsó felében megismerkedhettek egy helyi inspiráló Nővel (leginkább nővel, de lehet néha lesznek kivételek) egy kerekasztal beszélgetés mellett. Továbbá ingyen stílustanácsadással várom akár az eladókat akár a vevőket.

Még több részlettel jelentkezem a napokban. Például hogy miért is ez lett a neve. Valamint hogy ki lesz az első vendég.

A legmélyebb barátsággal várlak Titeket május 25én 16 órakor az Irodalom és Művészetek Házában a Széchenyi téren, egy olyan teremben ahol hatalmas ablakokban ülve csodálhatjuk a terünk szépségeit, miközben egy házi limonádét szürcsölünk.

Tímea