2017 Köszönöm

Jaj annyi mindent írnék … annyi gondolat cikázik fel s alá. Karácsonyvárósan ülök a fotelemben, egy forró kávéval a kezemben, miközben a gyerekszobából kihallatszik a szuszogásuk … a gyerekeim szuszogása. Soha nem lehetek elég hálás a sorsnak értük. Ők a világegyetem. Az omnitrix. Akármit is jelent ez, Lázár meséjében hallottam … 😀

Emlékszem, tavaly azt írtam hogy csesszük meg. Mert gyávák vagyunk. Amit most még erősebben így gondolok. Mert ahogy körbenézek, túl sok bizonytalanságot látok az emberekben magam körül. Mert hiszem, a gyávaság bizonytalanságot szül. Amikor nem merünk jobbra lépni, pedig igazán arra szeretnénk … elbizonytalanodunk, és feltesszük magunknak a kérdést : “lehet inkább balra kéne menni?” … máris bizonytalanok lettünk a gyávaságunk miatt.

 

Kedvencem, Oscar Wilde így fogalmaz:
“- Oly édes a bizonytalanság. A köd csodássá varázsolja a tárgyakat.
– De ködben nem látjuk az utat.
– Édes Gladys, minden út egyfelé vezet.
– Hova?
– A kiábrándulásba.”

 

Igen, lehetésges hogy először nehéz lesz, és kiábrándultak leszünk. De én úgy vagyok ezzel, hogy ha van jövőképem, az még mindig jobb mintha belesüppedek a hétköznapok szürke melegségébe.

Ne gondoljuk hogy a bátorság azonnal meghozza a várva várt kívánságot… ne éljünk tündérmesében. De egy biztos. Közelebb visz a saját mesénkhez. Ami meg hiszem, harmóniához vezet. Amire szerintem mindannyian vágyunk.
Voltak sokkal bátrabb éveim mint a 2017-es. Sokkal bátrabb voltam plul mikor Madridba költöztem, úgy, hogy nem beszéltem spanyolul, majd így tanítottam spanyolokat angolra. Bátrabb voltam, amikor London mellé költöztem egy fiú miatt, és nem tudtam hogyan tovább.
2017ben talán kevésbé voltam bátor, de hogy ebben az évben hagytam el a komforzónamat életemben a legtöbbször, az bizonyos.
Tudjátok milyen érzés komfortzónát elhagyni? Iszonyú félelmetes. Mert nyilván minden ismeretlentől félünk, félünk a házasságtól, az anyaságtól, az új munkahelytől. Komforzónat elhagyni ijesztő, de egyben felemelő.
Mert ha a végeredmény jó, akkor az egy igazi euforikus élmény.
2018ban egyre csak a komforzónan kívül szeretnék mozogni, mert bármilyen közhely is, a csodák tényleg ott történnek.
Sok embernek szeretném megköszönni hogy velem voltak 2017ben, de elsősorban valóban magamnak szeretnék idén köszönetet mondani. Hogy soha nem adom fel, mert bár lehet nem látszik, de vannak nehéz pillanatok. Fárasztó, és nehéz pillanatok.

 

Köszönöm Bátor-Hős Katalin, hogy minden kib@…tt napomat bátorrá és hőssé varázsolod. Szimplán azzal hogy a barátom vagy.

Köszönöm B. Szabó Ingrid hogy Te még akkor is hiszel bennem amikor én éppen nem.

Köszönöm Gadget hogy ilyen rohadt alázatos vagy.

Köszönöm Horváth Gabi hogy mióta ismerlek, még harmonikusabb az életem, mert az otthonom igazán az lett.

Köszönöm Máthé Edina hogy … Edina, annyi mindent köszönök. Sorolni is nehéz lenne.

Köszönöm Istvándi Csilla. Köszönöm hogy bízol a Férjemben. Na meg azt a rengeteg évet ami mögöttünk van.

Köszönöm Schweitzerné Hornicz Berni. Köszönöm a bizalmat.

Köszönöm Váncsodi Doktor Úr, azt az az estét. Na meg az LBT stylist-os kártyákat. Megmozdult a föld. Alattam legalábbis.

Köszönöm Édesanyám és Édesapám, a minden nap felém áramló szeretetet.

Köszönöm Sándor hogy ennyire jó csapat vagyunk. Minden téren. Ez már rég több mint szerelem. Ez szövetség.

Köszönöm Lázár és Lotti, hogy a szürke hétköznapok Veletek hol kékek, hol pirosak, hol zöldek hol rózsaszínek. A szívem tényleg Értetek dobog.

Valamint azoknak is köszönöm akik idén nem feltétlenül viselkedtek velem szépen és jól, rengeteget tanultam azokból a pillanatokból is.

Mindenkinek csak ajánalni tudom a sikerek és apró izgalmas pillanatok papírra vetését, mert az ember megláthatja hogy mennyit és hogyan fejlődött az adott évben. Nekem tavaly is rengeteget adott ez az élmény.
2017ben elért eredmények:

 

Számos vásárlás és gardrobrendezes

Pécsi kesztyűvel együttműködés
Gyerekkollekció fotózás Debreczeni Zitánal
Stylist munkák egyéb fotózásoknál
Csészerda mozgalom
Divatbemutató koordinálás
Schiffer Miklós oldalán polgárpukkasztás
3 hét LBT StílusTábor
Bajai könyvtárhét előadás
Bajai rádió

Pécsma cikkek
Felsős című műsor – studió szereplés
Design pecs – egy bőröndnyi no workshop
LBT ruhacsere rendezvény
LBT karácsonyi party

Kívánok Mindenkinek Boldog Karácsonyt, ölelésben és nevetésben gazdag pillanatokat.

Szeretettel: Tímea

 

Fotó: Kiss Gadget Zoltán