Konfekció vagy egyedi

Anya vagy Nő? … Hol van az a láthatatlan határ?

Erről írok most, valamint arról hogy miért támogatom az egyedi dolgokat, miért jó varratni.

Az utolsó két képet hoztam el Nektek az esküvőről …

Az ember élete teljesen megváltozik mikor gyereke születik … Rengeteg babakacaj, finom illatok, apró kezek, hosszú ölelések, pimasz pillantások, édes szavak és göndör fürtök vesznek körbe minket nap mint nap … Ilyen ez az Anya lét! Nincs is ennél kedvesebb!

Persze emellett sok sok teendő szakad a nyakunkba , ami bizony 24 óra heti 7 napban! Az ember próbál lopni pár percet magának! Magának a Nőnek! Mert a Férj a Nőbe lett szerelmes , és természetesen Apa Anyát is szereti … De mi Nők szeretünk Nők lenni! Ami együtt jár azzal hogy néha szép ruhába bújunk és kipirosítjuk az arcunkat! Csak olyan finoman …

– Anya vagy Nő?

Határozottan mindkettő! Én mindig igyekszem ezt egyensúlyban tartani! Valamikor Anya “erősebb” , valamikor a Nő. Régen nem szerettem smink nélkül utcára lépni … Most sem szeretek. De ha reggel én viszem Lázárt oviba, ami azt jelenti hogy Lotti is jön velünk, akkor van hogy smink nélkül indulok. Nem éri meg. Lotti már van hogy újra álmos olyankor és sirdogál … Ilyenkor Anya felveszi és megölelgeti, a Nő pedig azon a reggelen a sminkes dobozban marad. Majd más alkalomra előhúzom.

De! Van olyan is mikor szintén én viszem Lázárt oviba, Lottit a Mamához és utána dolgozni megyek. Olyankor előbb kelek mint a gyerekek. Mert ilyenkor igenis a Nőnek is helyt kell állnia, ami azt jelenti hogy olyan ruhát kell viselnem amiben tökéletesen tudom magamat képviselni. A cél érdekében ilyenkor igenis lemondok 1 óra alvásról. Ami azt jelenti hogy legkésőbb 5.30kor kelek, mert Ők a legtöbb esetben 6.30ig alszanak.

– Miért írom le mindezt?

Mert tudom hogy nem könnyű! És ha az is látszik a képeken , nekem az lehet … Nem, nekem sem az! Mindenkit csak bátorítani szeretnék arra hogy szakítson Magára egy kis időt ha vágyik rá, mert igenis fontosak vagyunk.

– Tudatosság

Aki szokott olvasni, tudja hogy milyen fontosnak tartom a tudatosságot. A tudatos vásárlást. A tudatos döntéseket. Bizony akkor is ha a szekrényünkről beszélünk. Mert valaki biztos azt gondolja, micsoda luxus csak egy alkalomra egyedit varratni. Nem az. Pont azért varrattam , mert olyat akartam amit utána is szívesen felveszek majd egy nyári délután. Lottinak a ruhája meg ilyenkor szinte kijön a leeső anyagrészből. Csak egy jó varrónő kell. Ami igaz manapság egyre nehezebben talál az ember megfelelő szakembert, de amit a boltban veszünk az mind kifogástalan?

Végezetül pedig annyit.

“Nincs ronda nő. Csak lusta”

Coco Chanel

Hiszem hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen. Tehát ha nem találod Magad elég vékonynak, elég szépnek vagy éppen elég formásnak … Itt az ideje hogy észrevedd nem ez a lényeg. Bárki lehet csinos és vonzó ha fordít Magára egy kis időt és energiát.

Lelkiismeretfurdalás nélkül!

Tímea