Mit viselj szülés után?

Először is szeretném megköszönni a bizalmatokat és a sok lájkot! Amikor megláttam hányan is vagytok erre kíváncsiak, őszintén megmondom kicsit megijedtem, hiszen jelenleg én is sokat küzdök ezzel a kérdéssel! Egyben meg elgondolkodtatott… lehet többet kellene foglalkozni ezzel a témával… Ezért arra jutottam, több részre bontom a dolgot, és számos bejegyzést írok erről. Most kezdem azzal hogy mit viseljünk szülés után nyáron, de tervezem még ugyanezt ‘télen’, ‘hogyan indulj el vásárolni mikor tudod összesen 1 órád van?’, ‘miként hat a nőiségünkre a szülés és az utána következő időszak’!

Mit viseljünk szülés után nyáron?

Érdekes hogy az első terhességem után valahogy negyed ennyire éreztem ezt problémának, sokat gondolkodom azóta is hogy ez miért lehet! Meggyőződésem hogy leginkább az évszak! Lázárt novemberben szültem, tehát tél volt és még maradt is 3-4 hónapig! Könnyebb volt a felesleges kilókat eltakarni.

Most azonban minden más!

Meleg van, egyszerűbb kimozdulni, és persze van egy 2 évesem is aki nem tűrné hogy állandóan itthon üljünk.

Kilóban nem híztam többet most se, mint akkor, mondjuk kb 15 kilót! Igy 7 héttel a szülés után igen kevés ruha jó rám. Valamelyik mellben szűk, valamelyik túl rövid, ugyanis jelenleg nem tudom a combjaimat olyan mértékben megmutatni mint azt szeretném, a nadrágjaim meg szimplán kicsik.

Keress alternatívákat ha Te is ilyen problémákkal találod szembe Magad! Elöször is rendezd át a gardróbot! Tudom, nincs rá idő! De csinálj! Mert utána sokkal gyorsabban tudsz majd felöltözni és boldogabban lépsz ki az utcára, ebben biztos vagyok! Próbálj fel minél több ruhát, nézd meg melyik jó rád és melyik nem. Ami nem, azt idegeskedés nélkül tüntesd el a szekrény egy másik részébe! Ami pedig jó, azzal játszunk. Ezekhez vegyél pár új darabot ha szükséges! Próbálj meg olyanokat vásárolni ami utána is jó lehet!

Amit jó ha figyelmbe veszel:

–          legyen kényelmes, mégis vagány, nőies

–          tudjál benne szoptatni ( ha szoptatsz)

–          a hordozókendőt fel tudd kötni rá (ha hordozol)

Aminek még nagy szerepe van, az a fehérnemű! Válassz olyat ami kényelmes, és amiben szoptatni is egyszerű, de mégis szép tartást ad! Egy jó melltartó aranyat ér, aki már szült és szoptatott az tudja!

A felsők legyenek gombosak vagy kivágottak! Természetesen a szopizás miatt! Törekedj erre egy nyári ruhánal, overálnál szintén!

image   image   image

Jöhetnek a lenge nyári ruhák, persze nem szűk szoknyával! A maxi vagy térdig erő szoknyák szuperek felsőkkel, atlétákkal! Határozottan gondolom hogy merjünk játékosak lenni, főleg ha gyerekkel vagyunk! Vedd fel akár a vászoncipődet, sportcipődet egy szoknyával!

image   image   imageimage

image   image   image

Rengeteg boltban megtalálhatóak azok a könnyű, nyári nadrágok melyeknek gumis a derekuk! Ne gondold azt hogy csak a 38-as méretnek áll jól! Egy bővebb fazonú felsővel is működik ha nem akarod hogy feszüljön!

image   image

Ezekben azt is szeretem hogy remekül mutatnak magassarkúval! Ha nem is rögtön szülés után, de a későbbiekben jól ki lehet használni a nadrágot!

image   image

És ha már nadrág, jöhetnek a leggingsek is, bár én ilyenkor kerülöm őket, mert 9 hónapig a rabja voltam. Persze ha Te nem untad meg, akkor bátran viseld nyáron is(nem kánikulában), hosszabb felsőkkel, tunkikákkal.

leggign   legging2   leggign3

Az overálokról már tudjátok a véleményem! Egy a fontos, a mell része legyen olyan hogy a ciciket könnyű legyen elővarázsolni! Annyian félnek tőle, pedig nem kéne!

image   image   image

image   image

Azt gondolom hogy a tudatos vásárlás a legfontosabb! Amit már ezerszer hallhattatok tőlem! Terhesen is olyan ruhákat vásároltam amik tudtam jók lesznek szülés után! Most pedig ha vásárolsz, olyat vegyél ami jó lehet akkor is ha már lement az a pár plusz kiló, vagy már nem 3 számmal nagyobb a cici!

Valamint ami még szerintem kiválóan beválik és én mindig alkalmazom, hogy felveszem sokszor ugyanazt a ruhát, de a cipőt és a táskát lecserélem, esetleg a kiegészítőket! Szóval ilyen esetekben, amikor tudom hogy nem nagyon akarok pénzt költeni, mert még sokat változik az alakom a következő hónapokban, van hogy csak cipőt, táskát és kiegészítőket vásárolok néhány alap darab mellé! Az első képen nem látszik a táska, de azt hiszem egy hátitáska volt rajtam. És bár ez a ruha nem kivágott, de mivel egy laza pamutruháról beszélünk, így a szopizás könnyen megoldott! Arra is figyelek hogy ha tudom hogy csak nyílvános helyen tudok szoptatni, akkor nem ilyet választok, hiszen a nyakamba kell húzni az egész ruhát 🙂

   11403330_1607707762846176_7439085470955338857_n   11719998_798551393546430_1591090968_n

Lehet hogy ez most bonyolultan hangzik, főleg hogy tudom nincs sok idő egy baba mellett! Amikor elindul az ember vásárolni akkor max 2 órája van arra hogy valamit találjon!

A következő bejegyzéseim remélem még segítenek hogy a hasznotokra tudjátok fordítani!

Ölelés:

Tímea

Fotók: Pinterest